home      digitaal      abonneren      contact


 Welkom
 Gratis proefnummer


MeerTaal

Tijdschrift over de taalontwikkeling en het taalonderwijs bij kinderen tot 12 jaar

Taal speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Daarom is taal ook belangrijk in de voorschool en het basisonderwijs. 'Taal' als apart vak maar zeker ook de taal in alle andere vakken van het basisonderwijs.

MeerTaal wil al deze talige activiteiten ondersteunen met achtergronden en praktijkverhalen. MeerTaal is een onafhankelijk tijdschrift dat pendelt tussen theorie en praktijk. Hierdoor is het blad zowel van belang voor leraren en taalco÷rdinatoren in het basisonderwijs, als voor aanstaande leraren en lerarenopleiders.

MeerTaal biedt in elk nummer verdieping, meningsvorming, praktische voorbeelden en ervaringen. De beschrijving van inzichten uit recent onderzoek, opiniŰrende stukken rondom actuele kwesties in het taalonderwijs, de prikkelende praktijkvoorbeelden, concrete lessuggesties en leesbare columns, maken MeerTaal tot verplichte kost voor ieder die zich bezighoudt met taalonderwijs in de leeftijdsgroep tot 12 jaar en zich daarin wil ontwikkelen.

MeerTaal laat zien hoeveel meer er mogelijk is om leerlingen enthousiast en nieuwsgierig te laten omgaan met taal. Onderzoekers en inspirerende praktijken laten de lezers steeds weer zien dat het stimuleren en faciliteren van taalontwikkeling meer kan zijn dan het volgen van een taalmethode. Het waarom, het hoe en het wat daarvan treft u in elk nummer van MeerTaal.

MeerTaal: daarover schrijft het blad en dat is ook het doel van deze uitgave: meer aandacht voor en plezier in de rijke mogelijkheden van de taal.


Bekijk een gratis proefnummer van MeerTaal en ontvang tien euro korting:


Meertaal

Kom als abonnee met korting naar het congres Rekenen op Taal 2018
Gebruik bij je aanmelding de kortingscode MEER2018
Bekijk het programma en meld je aan...


 Copyright Koninklijke van Gorcum